Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Навіщо християнам слідувати традиції відпочинку у неділю

Святість неділі, як дня відпочинку, духовного та фізичного відновлення, глибоко вкорінена в християнській традиції.

Проте з розвитком сучасного суспільства дедалі більше людей використовують цей день для завершення справ, що не встигли зробити протягом тижня. Однак чому важливо в неділю замість фізичної праці піти до церкви та звернутися до Бога? Відповідь на це питання дав архієрей Православної Церкви України, Митрополит Львівський і Сокальський – Димитрій.

Митрополит Димитрій пояснив, що неділя – день, в який християни святкують "малу Пасху", яка відбувається 52 рази на рік, адже саме стільки є тижнів у році. У неділю богослужіння зосереджене тільки навколо Воскресіння Христового.

"Ми шануємо Бога, віддаємо йому шану, хоча б один день. У мусульман це п'ятниця, у євреїв це субота, у християн це неділя", - додав Димитрій.

Розповідаючи про те, чи можна працювати у цей день, Митрополит Димитрій зауважив, що українська мова дуже чітко відповідає на це питання. Адже "неділя" - це "не" і "діло", отже не варто мати якесь "діло" в цей день.

"Ви можете робити що завгодно, тільки пам'ятайте про Бога. Якщо ви вважаєте, що в цей день ви поприбираєте в хаті, якщо є така потреба, прибирайте. Тільки пам'ятайте про Бога", - однак додав Митрополит Димитрій.

Але наголосив, що краще таки зробити неділю для себе повністю вихідним днем і піти до церкви, адже якщо, ми не йдемо на роботу в неділю, бо таке законодавство, то і до іншої праці братися не варто.

Богдана Світенко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ