Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Депутат міськради промишляв викраденнями людей, - Офіс генпрокурора

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу
фото Офісу генпрокурора

На Житомирщині викрито депутата міськради, який спільно з учасником злочинної організації викрадав людей та вимагав гроші.

Про це в телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру чинному депутату однієї з міських рад у незаконному позбавленні волі двох людей та вимаганні з погрозою застосування насильства, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, протиправні дії депутат вчинив у 2018 році разом з учасником злочинної організації. Вони безпідставно звинуватили двох місцевих жителів у злочині. Вивезли їх у багажнику автомобіля до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину.

Після цього погрожували батькам потерпілих та вимагали сплатити «відкуп». Він становив 2000 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також встановлено додаткові обставини стосовно злочинної організації, до якої входив спільник депутата міськради. Організатору та вісьмом її учасникам повідомлено про нові підозри.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – обласні Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ