Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Депутата Полтавської області затримано за спробу підкупу поліцейського

Житель Полтавської області – за сумісництвом лісничий та місцевий депутат – запропонував 3 тисячі доларів хабара начальникові Великобагачанського відділу поліції, - повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

На початку липня цього року працівниками Великобагачанського відділу полтавської поліції було затримано та вилучено вантажний автомобіль з деревом сосни, незаконно вирубаним у місцевому лісництві.

Також встановлено, що до крадіжки деревини причетний 44-річний мешканець району, який перебуває на посаді лісничого цього господарства та являється депутатом районної ради. Тож відносно фігуранта слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.


Однак полтавчанин вирішив, що це питання можна владнати за допомогою грошей. З цією метою він вийшов на зв'язок з начальником зазначеного відділу поліції і запропонував йому 3 тисячі доларів США в обмін на закриття кримінального провадження, повернення машини з сировиною та подальшу лояльність зі сторони місцевої поліції.

Але про таку пропозицію 39-річний підполковник поліції повідомив рапортом керівництво та Полтавське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За матеріалами УДВБ слідчими військової прокуратури Полтавського гарнізону за викритим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу  України.


Депутата-лісника затримали працівники внутрішньої безпеки Національної поліції, оперативних підрозділів поліції у Полтавській області та слідчі військової прокуратури, відразу після передачі ним частини хабара – 52 тисяч гривень - начальникові Великобагачанського відділу поліції.

На теперішній час вирішується питання щодо оголошення підозри чоловікові та обрання йому міри запобіжного заходу. За надання службовій особі неправомірної вигоди, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ