Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Держкомтелерадіо: у День памяті та примирення вшанували память Олени Теліги
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Держкомтелерадіо: у День пам’яті та примирення вшанували пам’ять Олени Теліги

Як повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо, у День пам’яті та примирення перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак поклав квіти до пам’ятника Олени Теліги у Бабиному Яру в Києві.

У заході взяли участь представники ЗМІ та громадськості.

Олена Теліга – видатна українська поетеса і громадська діячка, член Організації українських націоналістів, була арештована нацистами в окупованому Києві і після катувань розстріляна разом з чоловіком Михайлом Телігою та іншими членами ОУН в Бабиному Яру 21 лютого 1942 року.

ʺОлена Теліга - зразок суспільної поведінки людини, позбавленої комплексів меншовартості й страху. Це те, що зветься справжнім характером. Не випадково вона так часто у своїх поезіях вживала слово ʺграньʺ, яким, з одного боку, означувала чітку межу між добром і злом, своїми і чужими, життям і смертю, а, з другого, вимагала від своїх героїв її переступити, відважитися на вчинок гідний лицаря. Сьогодні неможливо уявити Олену Телігу поза духовним і культурним життям України. Залишається одне: осягнути велич її духуʺ, – зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Довідково

День пам’яті жертв другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни відзначають 8 травня у річницю капітуляції нацистської Німеччини. День пам'яті та примирення встановлений Указом Президента Петра Порошенка № 169/2015 ʺПро заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війниʺ від 24 березня 2015 року. Як зазначено в президентському Указі, цей день встановлено з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Саме цього дня ми висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму,зокрема, й учасникам українського визвольного руху цього періоду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ