Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До 11 років засудили зловмисника, який зґвалтував, а потім вбив знайому

11 років ув’язнення за зґвалтування та вбивство жінки – прокурори відстояли в апеляції справедливе покарання, – інформує Львівська обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін. Рішенням останнього 37-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та зґвалтуванні (п. 10 ч. 2 ст. 115, ч. 5 ст. 152 КК України).

Йому призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що у серпні 2021 року в одному із міст Золочівського району засуджений зґвалтував, а потів вбив свою знайому.

В той день на території одного із замків чоловік мав зустріч з жінкою, під час якої вони разом розпивали алкогольні напої. Однак, згодом між ним виник конфлікт, в ході якого він взяв її за голову та вдарив кілька раз об металеву конструкцію. Від удару знайома впала, після чого чоловік затягнув її до пожежної водойми та зґвалтував.

Проте на цьому засуджений не зупинився, він взяв пасок від її сумки, обмотав шию потерпілої та задушив. Після цього тіло викинув у водойму та втік з місця події.

Адвокат обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій заперечував вину у зґвалтуванні та просив виправдати засудженого в цій частині.

Однак, суд погодився з доводами обласних прокурорів та залишив апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення.

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ