Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До Італії з початку війни евакуювали 974 дитини — Лубінець

З початку повномасштабного вторгнення Росії 974 українські дитини були евакуйовані до Італійської Республіки.
Фото: REUTERS

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець за результатами зустрічі з головою Департаменту ювенальної юстиції Міністерства юстиції Італії Антоніо Санджермано.

Також у перемовинах брала участь заступниця начальника відділу Департаменту громадянських свобод та імміграції Міністерства внутрішніх справ Розанна Рабуано.

Учасники зустрічі обговорили головні проблеми, пов’язані з темою опікунства громадянам Італії, перешкоджання у спілкуванні з дітьми батьків, законних представників з України, розділення дітей та розміщення їх в різних родинах і локаціях.

Під час розмови також згадав про конкретні випадки протиправного усиновлення дітей, а також проблемні кейси евакуйованих у Республіці Італія, які потребують сприяння у вирішенні. Окрім того, мені відомо про затягування конкретних судових процесів щодо рішень про повернення дітей та сімей в Україну", — наголосив Лубінець.
Керівник Департаменту своєю чергою запропонував створити спільну робочу групу при Міністерстві закордонних справ Італії, метою якої буде виявлення, попередження та поновлення прав українських дітей, які перебувають на території Італії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ