Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Добкін заявив, що частину застави за нього вніс Новинський

Нардеп Михайло Добкін заявив, що нардеп від "Оппоблоку" Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн гривень, - Укрінформ.

"Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини тому по телефону. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, яка становить 30 млн гривень", - прокоментував нардеп питання про те, чи дійсно Вадим Новинський вніс за нього заставу.

Відповідаючи на питання, коли Добкін планує внести іншу частину застави, нардеп відповів:

"Я не вношу самостійно, у мене немає таких грошей, я це сказав під час того, як тільки була перерва в суді. Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і у них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься як заставу, ще перевіряється фінансовим моніторингом", - додав він.

Також Добкін заявив, що поки не знає, де візьме решту суми для внесення застави:

"Завтра буде день, завтра буде привід ще поспілкуватися з вами. У мене час до четверга, за рішенням суду. Вони ще повинні пройти перевірку. Напевно, завтра буде останній день, коли їх можна буде перерахувати".

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт Добкіна. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура має намір просити суд про обрання Добкіну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

15 липня Печерський районний суд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в 50 млн грн. На внесення застави у нардепа є 5 діб.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ