Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Донецькі археологи знайшли курган із камяною бабою на вершині,
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Донецькі археологи знайшли курган із кам'яною бабою на вершині,

Співробітники Донецького обласного краєзнавчого музею (В.В. Циміданов та О. Циба) під час об’їзду ланцюга курганів, який отримав назву “Сторожові могили” (Великоновосілківський район) знайшли масивний курган, з кам’яною бабою на вершині, що є рідкістю в наші дні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Донецького обласного краєзнавчого музею.

Кам’яна баба на кургані.
Кам’яна баба на кургані.
В. Циміданов вимірює курган.
В. Циміданов вимірює курган.
Символічне “жертвоприношення”
Символічне “жертвоприношення”
1/4

Також була виявлена цікава знахідка, призначення якої поки не вдається встановити.

Довідка Історичної правди:

Донецький обласний краєзнавчий музей існує від 1924 року. Станом на 2014 рік фонди музею налічували близько 150 тис. одиниць зберігання, експозиційні площі складали понад 7 тис. кв.м. У музеї працювало біля 160 співробітників. Кількість відвідувачів щороку досягала 200 тисяч за рік.

До складу музею входили: Музей композитора С. Прокоф’єва, Меморіальний музей-садиба театрального діяча В. Немировича-Данченка та педагога і просвітника XIX сторіччя М. Корфа (пам’ятка національного значення), Великоанадольський музей лісу і Музей історії Великої Вітчизняної Війни.

У серпні 2014 року два обстріли зруйнували значну частину лівого крила музею, пошкодили дах та вибили шибки в приміщенні. Майже цілком була знищена зала "Рослинний і тваринний світ Донеччини", зал геології, зали першого (археологія та історія краю до початку ХХ сторіччя) та четвертого поверхів (зал етнографії та сучасної історії).

Через бойові дії в Донецькій області майже всі фонди ДОКМу для Української держави втрачені. На території підконтрольній Україні залишилися три відділи музею: Меморіальний музей-садиба В. І. Немировича-Данченка та М. О. Корфа, Музей С. Прокоф’єва, Великоанадольський музей лісу.

На їх основі в серпні 2016 року було перереєстровано Донецький обласний краєзнавчий музей з адресою в м. Краматорську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ