Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Дуда заявив про готовність Польщі надавати Україні літаки МіГ-29

Польща готова до подальшої передачі Україні літаків МіГ-29. Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав журналістам під час свого візиту до Ісландії на саміт Ради Європи у Рейк’явіку.
Анджей Дуда

Як пише wPolityce.pl, Дуда додав, що є певна проблема, тому що частина МіГів у країні вже працюють за стандартами НАТО і виконують місію повітряного патрулювання, тобто служать обороні країн НАТО.

Коментуючи ситуацію з винищувачами F-16, він розповів, що кількість літаків F-16, яку має Польща, не дозволяє сьогодні говорити про передачу Україні будь-якої її частини. При цьому Дуда запевнив у готовності підтримувати підготовку українських пілотів.

“У нас є відносно невелика кількість літаків F-16. Ми готові підтримати процес підготовки українських пілотів, я обговорював це з прем'єр-міністром, міністром національної оборони (Маріушем Блащаком — ред.) деякий час тому. Але та кількість літаків F-16, яка у нас є, не дозволяє нам сьогодні говорити про передачу Україні якоїсь частини з них”, — заявив президент.

Дуда також наголосив, що коли йдеться про передачу зброї, то Польща входить до трійки країн, які допомагають Україні — після США та Великої Британії.

“Ми є тими, хто передав безпрецедентну кількість озброєнь, як для ЄС. Ми передали Україні понад 300 танків, ми передали майже всі наші МіГ-29, про які Україна просила нас з самого початку конфлікту”, — заявив Дуда.

Він додав, що йдеться про “озброєння на мільярди доларів". Дуда також заявив, що саме Польща була ініціатором створення коаліції для військової підтримки України. Президент зазначив, що підтримка України — як військова, гуманітарна, так і через санкції та відновлення країни — є темою, що домінує на нинішньому саміті Ради Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ