Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двом львів’янам оголосили підозру за використання комуністичної символіки

За процесуального керівництва Галицької та Франківської окружних прокуратур міста Львова повідомлено про підозру двом громадянам України. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Їм інкримінують поширення та публічне використання комуністичної символіки  (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, мешканка Львова у забороненій соцмережі "Однокласники", розміщувала публікації з пропагандою комуністичної ідеології. Зокрема, символіку у вигляді герба СРСР, портретів Сталіна, Брежнєва та інше.

Ще один львів’янин у тій же соціальній мережі поширював дописи із комуністичною символікою у вигляді серпа і молота та позитивно висвітлював ідеї комунізму.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Львівських районних управлінь № 1 та 2 Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ