Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ексглаву банку в Україні засудили за заволодіння мільярдами гривень

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення

Фото: Depositphotos

Колишнього голову правління «Реал Банку» засудили до одинадцяти років позбавлення волі.

Про це у телеграмі повідомляє НАБУ.

Сьогодні, 25 грудня, колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього Голову Правління ПАТ «Реал Банк» визнано винуватим у заволодінні та легалізації коштів.

За вироком суду колишнього Голову Правління визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст.209, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч.5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України та призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в суб’єктах господарювання усіх форм власності, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, на строк 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна і штрафом у розмірі 12 750 грн.

Також колегія суддів ВАКС частково задовольнила цивільний позов Національного банку України та ухвалила стягнути з обвинуваченого понад 503 млн грн в якості відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину. Крім того, задоволено цивільний позов Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та ухвалено стягнути з обвинуваченого кошти у сумі понад 5,573 млн грн в якості відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину.

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування встановлено, що вказана особа, перебуваючи у складі злочинної організації колишнього президента-втікача, прийняла участь у заволодінні 4,7 млрд гривень ПАТ «Реал Банк», 800 млн гривень Національного банку України отриманого як стабілізаційний кредит, а також 865 млн гривень коштів АТ «Брокбізнесбанк», які були розміщені на рахунку «Реал Банку» та пізніше виведені на рахунки підконтрольних осіб, та їх подальшої легалізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ