Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ексспівробітниця апарату Верховної Ради "продавала" посаду голови ОДА

У Миколаївській області затримали групу осіб, які за 600 тисяч доларів "продавали" посаду голови облдержадміністрації.
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства,  експрацівниця управління справами Апарату Верховної Ради України за попередньою змовою з головою правління благодійної організації - журналістом, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Парламенту, за 600 тис дол США обіцяли мешканцю Миколаєва вплинути на посадових осіб Офісу Президента та Кабінету Міністрів України і вирішити питання про його призначення на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації.  

Вони упродовж пів року проводили «співбесіди з кандидатом на посаду» у столиці та готували його для нібито подальшої зустрічі з посадовцями Офісу Президента та Кабінету Міністрів України.

Їх було затримано під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис дол США у порядку  ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися за процесуального керівництва обласної прокуратури оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області спільно зі слідчими Миколаївського обласного управління поліції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, тривають обшуки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ