Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Елітний сутенер на прізвисько «Депутатша» погрожує журналістові фізичною розправою

Член Національної спілки журналістів України Віктор Корнієнко написав відкритого листа Генеральному прокурору України Пшонці В.П. та Міністру внутрішніх справ України Захарченко В.Ю. про те, що йому погрожують фізичною розправою. Лист опубліковано на сайті Львівської обласної організації НСЖУ.

Подаємо текст листа: "Мені як журналісту, громадянину відомо про те, що на території Києва впродовж вже майже семи років активно займається злочинною діяльністю – сутенерством та втягуванням осіб в заняття проституцією - громадянин Російської Федерації Масалітін Андрій Анатолійович.

Масалітін є жителем міста Грайворон Бєлгородської області, 1983 року народження. На територію України в’їхав на початку 2006 року, щоб ухилитися від призову на військову службу. У Росії у зв’язку з ухиленням від служби в армії, приховуванням місця свого перебування його було оголошено в розшук.

Протиправну діяльність в Києві Масалітін розпочав із заняття проституцією – надання сексуальних послуг чоловікам нетрадиційної орієнтації. У подальшому, знаючи, що така категорія клієнтів в правоохоронні органи заявляти не буде, надання інтимних послуг поєднував з крадіжками і грабежами. Про «проститута-кидалу» через деякий час стало відомо у столичному середовищі сексуальних меншин. Застережливе попередження щодо особи Масалітіна, який обкрадає та грабує клієнтів, зокрема, було розміщено на одному з сайтів гей-товариства.

У поле зору київських правоохоронців Масалітін потрапив у зв’язку з вбивством в вересні 2006 року відомого столичного гомосексуаліста – керівника білетних кас палацу «Україна». На той час він вже активно займався сутенерством: регулярно поставляв грошовитим клієнтам «хлопчиків», в тому числі й неповнолітніх. Як правило, це були вихованці інтернатів, безпритульні підлітки, іногородні учні технікумів і шкіл, з якими Масалітін частіше всього знайомився на території торгового центру «Метроград», що на Бессарабській площі, зокрема, в приміщенні інтернет-кафе, а в подальшому, користуючись їхнім уразливим станом, обіцяючи легкий і високий заробіток, втягував в заняття проституцією.

За однією з версій, керівника білетних кас палацу «Україна» по-звірячому зарізали двоє молодиків, пов’язаних злочинними інтересами з Масолітіним: саме він як сутенер познайомив їх напередодні з загиблим. Чи знайшла ця версія підтвердження у ході розслідування кримінальної справи, мені з’ясувати не вдалося. Достеменно можу повідомити лише те, що у період слідства Масалітін поселився та тривалий час переховувався на квартирі одного з своїх високопоставлених клієнтів в центральній частині Києва (будинок знаходиться на вулиці Володимирській), де, до речі, як було з’ясовано у ході журналістського розслідування, проживає й по сьогоднішній день.

Також було з’ясовано, що Масалітін, аби приховати свою злочинну діяльність та легалізуватися на території України – отримати незаконно паспорт громадянина України, взяв прізвище своєї дружини – Мазуренко Надії, яка проживає у селі Кодра Макарівського району Київської області.

У даний час в київському середовищі секс-меншин, а також в середовищі осіб, що займаються «голубою» проституцією, «Масолітіна-Мазуренка» знають як елітного сутенера на прізвисько «Циган» (менш поширене прізвисько -«Депутатша»). Серед його постійних клієнтів є достатньо відомі персони – зірки шоу-бізнесу, посадовці державних органів влади, священнослужителі, політики.

Хочу наголосити на тому, що усі зазначені вище факти були викладені у моїх зверненнях на адресу Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України від 25.11.2013 року. Підставою для таких звернень стало те, що впродовж минулого року я двічі отримував від гр. Масалітіна А.А. погрози фізичною розправою – з метою залякування, примушування мене не оприлюднювати інформацію про його злочинну діяльність. Однак жодної відповіді на дані звернення я не отримав по сьогоднішній день.

Переконливо прошу невідкладно відреагувати на мій Відкритий лист, провести перевірку викладених фактів та вжити заходів відповідно до чинного законодавства щодо припинення злочинної діяльності Масалітіна А.А. Більш детальні свідчення щодо його протиправних діянь, кола його знайомих, зв’язків, я готовий надати, як тільки у цьому виникне необхідність.

Віктор Корнієнко, член Національної спілки журналістів України".

nsju.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ