Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
НовиниФахівці відтворили вигляд Звенигорода з чинбарсько-шевським комплексом
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Фахівці відтворили вигляд Звенигорода з чинбарсько-шевським комплексом

Фото Історико-культурний парк
Фото Історико-культурний парк "Древній Звенигород"
Фото Історико-культурний парк
Фото Історико-культурний парк "Древній Звенигород"
1/2
Фахівці Історико-культурного парку "Древній Звенигород" розповіли Гал-інфо, що їм вдалось відтворити вигляд міста на етапі його становлення.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що у ХІ столітті, за Володаря Ростиславича, Звенигород поступово розростався і економічно міцнів. Довкола княжого дитинця сформувалася реміснича забудова перших поселенців, які жили в заглиблених у ґрунт зрубних житлах і, особливо влітку, готували страву на відкритих вогнищах та рожні.

Вони займалися обробітком болотної руди, виплавляли залізо, заготовляли деревину. В результаті їхньої праці постали дерев’яні стіни укріплень замку, перша церква; через болота спорудили греблю, по якій проклали мостову, що сполучала місто із регіональними та міжнародними торговими магістралями.

Населення займалося розведенням домашньої худоби, яку утримували в кошарах. На західних підступах до княжого замку, на правому березі р. Білка функціонував цілий чинбарсько-шевський комплекс, де шкіру обробляли, розкроювали та шили різні речі, оздоблюючи аплікацією із бронзи. 

Багаті природні ресурси Звенигородської долини сприяли розвитку сільського господарства, рибальства та полювання на диких птахів та звірів.

Обидві реконструкції - частина майбутньої 3d-екскурсії древнім Звенигородом, яку розробляє Історико-культурний парк "Древній Звенигород" #ЗаПідтримкиУКФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ