Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Фейковий лікар видурив у 77-річної львів'янки понад 7000 доларів

77-річна пенсіонерка передала незнайомцю, який представився лікарем, 7,3 тисячі доларів США нібито для проведення термінової операції її доньці, яка нібито потрапила в ДТП.

Фото ілюстративне

У Поліції Львівської області повідомляють, що 31 березня близько 11:00 до потерпілої, 77-річної львів’янки, зателефонував невідомий чоловік, який представився лікарем та повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду. Жінка буцімто отримала травми й для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила аферисту й передала незнайомцю, який приїхав до неї додому, кошти у сумі 7300 доларів США. Проте, невдовзі жінка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая.

Проведеними заходами правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 17-річний житель Харкова, який тимчасово мешкав у Львові.

Орієнтування на зловмисника були надіслані в усі підрозділи поліції Львівщини та інших областей України. 2 квітня його затримали поліцейські у Хмельницькій області.

Слідчі Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, проводять кримінальне проводження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність підозрюваного до вчинення інших злочинів, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ