Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Фейковий поліцейський видурив у пенсіонерки всі заощадження

На Львівщині судитимуть зловмисника, котрий представлявся працівником поліції та видурював у людей гроші. У такий спосіб львів’янин видурив у пенсіонерки зі Стрия усі її заощадження, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

У жовтні 2017 року в Стрийський відділ поліції звернулася 87-річна місцева мешканка з проханням розшукати незнайомця, який заволодів її заощадженнями  в сумі 1500 доларів США.

За словами жінки, до неї  на стаціонарний телефон зателефонував незнайомець, представився поліцейським та повідомив, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і для того, аби «залагодити справу», потрібні гроші. Жінка повірила шахраю та передала йому усі свої заощадження – півтори тисячі доларів США.

Зі схожими заявами впродовж жовтня-листопада у поліцію Стрийщини звернулись ще п’ятеро літніх людей.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – раніше судимого 36-річного жителя Львова. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Львів’янину повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

«Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваш родич чи знайомий скоїв ДТП або якесь кримінальне правопорушення, не надавайте незнайомцям особисті дані. Ставте додаткові питання, повідомте, що потрібен час, аби позичити гроші. Знайдіть можливість зв’язатися з людиною, у якої начебто виникли неприємності. Звичайно ж, повідомте про випадок у поліцію – це допоможе припинити злочинну діяльність аферистів. І в жодному разі не передавайте і не перераховуйте кошти шахраям», - попередив т.в.о начальника Стрийського відділу поліції Олександр Дембовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ