Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Французький парламент визнав “ПВК “Вагнер” терористичною організацією

Національні збори Франції одноголосно підтримали резолюцію, яка закликала уряд країни та ЄС внести “ПВК “Вагнер” до списку терористичних організацій.
Фото: Новинарня

Про це пише Politico.

Ухвалена резолюція не має обов’язкової сили, але демонструє, що всі політичні сили Франції єдині в цьому питанні.

"Ця резолюція та її європейський масштаб має на меті ... посилити правові інструменти проти [групи Вагнера]. Внесення її до списку ЄС вплине на всі зацікавлені сторони, банки, які роблять її діяльність можливою", – сказав депутат від правлячої партії і один з авторів тексту Бенжамін Хаддад

Також він додав, що вагнерівці "не просто найманці, вони прагнуть вбивати мирних жителів заради політичної вигоди... щоб дестабілізувати інститути". Хаддад згадав про те, що найманці вчиняють незаконні дії не лише в Україні, а й, наприклад, у Малі.

Резолюцію також підтримала міністерка закордонних справ Франції Катрін Коллона.

“Вбивства, тортури, зґвалтування: зловживання “групи Вагнера” не можуть залишитися без відповіді“, – написала вона.

Видання пише, що російська група найманців вже зіткнулася з кількома раундами санкцій з боку Європейського Союзу. Торік у квітні ЄС вніс ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина до списку санкційних осіб у зв'язку з війною в Україні, а у квітні цього року "Вагнера" додали до іншого списку санкцій через "активну участь в агресивній війні Росії проти України".

Внесення "Вагнера" до списку терористичних організацій ЄС завдасть ще одного удару по угрупованню, стверджує Хаддад, оскільки це посилить "систематичні інструменти" проти організації, а це означає, що "будь-хто, хто пов'язаний з "Вагнером", може бути притягнутий до відповідальності за звинуваченнями в тероризмі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ