Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ФСБ намагалася завербувати українського дипломата - СБУ

У Москві спецслужби Росії намагалися завербувати одного з працівників шифрувального підрозділу українського посольства. Про це інформує у середу прес-центр СБУ.

Зазначається, що російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищі, а на сьогодні є полковником запасу Збройних Сил Росії.

ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційну співпрацю.  

Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата у тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії.

У разі відмови погрожували створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення антитерористичної операції. Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби.

Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої "співпраці".

В СБУ зазначають, що забезпечили захист родини дипломата, якого намагалася завербувати російська ФСБ та організували його повернення на Батьківщину.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ