Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Головнокомандувач ЗСУ відзначив гвардійців за знищення “Shahed-131/136”

1/3

Воїни військової частини 3058 Національної гвардії України Південного оперативно-територіального об’єднання отримали почесні відзнаки Головнокомандувача Збройних Сил України. «Золотими хрестами» нагороджені 7 військовослужбовців, а нагороду «Срібний хрест»  отримали 3 воїни.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний затвердив нову систему бойових нагород 23 грудня 2021 року. Наказ остаточно набув чинності 1 червня 2022 року.

«Для мене це дуже цінна та почесна нагорода. Ще з уроків історії України мені відомо, що козаки, які проявили мужність і відвагу, були нагороджені подібними відзнаками. Ця нагорода є своєрідним зв’язком поколінь з нашими пращурами, які так само виборювали свою свободу і незалежність», – розповів один з військовослужбовців, що отримав Золотий хрест.

Одеська область регулярно піддається повітряним атакам БпЛА типу «Shahed-131/136» з боку рф, які здатні долати до 2,5 тисяч кілометрів, а їх бойова частина може містити до 50 кілограмів вибухівки. Гвардійці Ізмаїльщини оперативно реагують на загрозу, що несуть дрони-камікадзе, знищують їх, тим самим рятують життя, стратегічні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури.

Довідково: нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу за успішне виконання бойових завдань та високі показники у бойовій підготовці. Нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу.

Історія відзнак у вигляді хреста походить ще з часів козацтва і бере свій початок від Українських Визвольних змагань ХХ століття. Потім хрести використовувала у системі нагород Українська повстанська армія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ