Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Група українських пілотів готується до навчань на F-16 в Данії

Група українських пілотів вже готується до початку навчань на винищувачах F-16, які розпочнуться наприкінці літа в Данії.
Винищувач F-16

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Пілоти безпосереднього знаходяться зараз біля літаків. Певна група з них готується до того, щоб від’їжджати на навчання. Почнеться воно, мабуть, таки наприкінці літа, зі Скандинавських країн, з Данії, а далі усі країни, які входять до складу авіаційної коаліції, будуть долучатися до навчального процесу різних груп пілотів – і досвідчених, і молодих пілотів, які ще не мають льотних навичок», – повідомив Ігнат.

За словами речника командування Повітряних сил, після тренувань пілотів на F-16 розпочнеться навчання українських інженерів, які повинні будуть опанувати не лише обслуговування літака, а й те, як саме експлуатувати озброєння сучасних винищувачів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна були досягнуті конкретні зобов’язання союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до поставки цих літаків в Україну.

Президент Володимир Зеленський 1 липня зазначив, що графіка навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 немає, дехто з іноземних партнерів зволікає.

4 липня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що представники командування Повітряних сил та інших відомств, перебуваючи за кордоном, вивчають бази і проводять консультації з партнерами: де, на яких підставах, хто буде навчати українських льотчиків. Авіаційна коаліція у консультаціях з українською стороною «проводить роботу, планування, графіки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ