Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГУР і Bellingcat проводять окремі розслідування отруєння дружини Буданова

Команда Bellingcat проведе власне, незалежне від Головного управління розвідки, розслідування отруєння дружини очільника Кирила Буданова.

Про це "Радіо Свобода" сказав розслідувач групи Bellingcat Христо Грозєв.

За його словами, команда проводитиме розслідування разом із The Insider – зареєстрованим у Латвії інтернет-виданням, яке спеціалізується на журналістських розслідуваннях, викритті фальшивих новин і перевірці фактів. Його заснував журналіст із рф Роман Доброхотов.

"Я і команда TheIns реально проводимо своє розслідування, але поки немає формального спілкування з ГУР", – сказав Грозєв.

Тим часом джерела у розвідці розповіли NV, що у ГУР проводять внутрішнє розслідування отруєння Маріанни Буданової. Пріоритетна версія – замах на вбивство. При цьому співрозмовник видання не відповів, чи вважають у спецслужбі отруєння дружини Буданова замахом на життя самого керівника ГУР.

У коментарі УП представник ГУР МОУ Андрій Юсов підтвердив початок внутрішнього розслідування.

"За фактом отруєння співробітників воєнної розвідки та дружини керівника української спецслужби Кирила Буданова Маріанни розпочато й триває внутрішнє розслідування. Відповідно до статті 47, частин 3 та 4 статті 24 Закону України "Про розвідку", статті 5 Закону України "Про контррозвідувальну діяльність", статей 5 та 6 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність", вказані інциденти розслідує підрозділ власної безпеки ГУР МО України", - сказав він.

За словами Юсова, після вивчення всіх обставин буде ухвалюватися рішення про залучення інших правоохоронних органів, передачу матеріалів до відповідних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ