Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГУР розкрив деталі кібератаки проти центру космічної гідрометеорології рф

Наслідки ― руйнівні!

Фото: Depositphotos

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про чергову успішну кібератаку на росії ― знищено базу даних далекосхідного науково-дослідного центру космічної гідрометеорології «планєта».

Про це ГУР повідомив у телеграмі.

Вказане російське державне підприємство федерального рівня займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб’єктів: передусім ― міністерство війни, генеральний штаб та служби мнс  рф.

Атаку проти далекосхідної (найбільшої з трьох) філії НДЦ космічної гідрометеорології «планєта» здійснили кіберволонтери-патріоти з групи “BO Team”.

Наслідки ― руйнівні!

Проникнення в базу даних центру дозволило знищити 280 серверів, задіяних у загальній мережі.

Обсяг знищеної інформації ― близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайт) даних.

Вартість втраченого росією цифрового масиву може становити щонайменше 10 мільйонів доларів.

Серед знищеного ― метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували міноборони і мнс рф, «роскосмос» та низка інших відомств держави-агресора, а також ― напрацьовані роками унікальні дослідження.

Робота суперкомп’ютерів, якими обладнаний далекосхідний центр, ― паралізована та не підлягає відновленню в повному обсязі.

Один такий обчислювальний девайс разом із програмним забезпеченням коштує 350 тисяч доларів. В умовах жорстких санкцій проти росії повторно отримати такий софт фактично  неможливо.

Разом зі сховищами даних, серверами та комп’ютерами внаслідок кібератаки паралізовано системи кондиціонування і зволоження повітря, а також регулювання екстреного електроживлення будівлі центру.

Ще один бонус ― повністю відрізана від мережі російська станція в Арктиці на острові «большевік», яка виконує важливі завдання у військовій сфері держави-агресора.

Загалом десятки стратегічних компаній рф, які працюють на «оборонку» і відіграють ключову роль у підтримці російських окупаційних військ, тривалий час залишатимуться без критично важливої інформації та сервісів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ