Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Хотів "зламати" телефон військової: в Одесі затримали російського інформатора

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/2
СБУ затримала в Одесі російського інформатора, який хотів «зламати» телефон військової ЗСУ задля розвідданих. Про це повідомили 13 вересня у пресцентрі СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі прихильника рашизму, який шукав «виходи» на російські спецслужби, щоб «зливати» їм інформацію про українських захисників.

Спершу фігурант звернувся до адміністратора одного з прокремлівських Телеграм-каналів, який поширює дані про переміщення Сил оборони України.

Щоб здобути розвідінформацію, одесит намагався «зламати» телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті.

За даними слідства, жінка приїхала в Одесу з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб рф «інструкцію» як зламати гаджет захисниці.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора і тим самим запобігли його злочинним намірам.

Крім того, у ході оперативних дій Служба безпеки отримала інформацію про причетність фігуранта до збору розвідданих про розміщення систем ППО на Одещині.

Для пошуку геолокацій він регулярно об’їжджав область, а також «втемну» випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Наразі зловмисник під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ