Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ігнат прокоментував фантазії росіян про "збиті" F-16 в Україні

Російські пропагандисти неправдиво заявляють про збиті в Україні F-16, речник Повітряних сил України Юрій Ігнат прокоментував.

Російські пропагандисти фантазують, що їхні військові нібито вже збивають винищувачі F-16 в Україні. Проте Україна ще навіть не отримала їх. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у понеділок, передає УНН.

На іронічне запитання телеведучого, чому росіяни "зменшують" наші втрати літаків F-16, чому вони повідомляють у своїх пабліках, що збили лише чотири літаки, чому не 20, Ігнат відповів: "Я думаю, що під кінець дня буде більше (повідомлень про "збиті" F-16 – ред.) І під кінець року вони завершать "этот тяжелый год", мабуть, щонайменше двома ескадрильями".

Сили ППО знищили 28 БпЛА, 2 ракети та два винищувачі рашистів

Він зазначив, що про F-16 вже взагалі меми ходять.

"Їхні повідомлення тішать. За день по п'ять українських літаків знищуються в їхніх зведеннях генерального штабу. Про F-16 вже взагалі меми ходять, що вони вже і їх знайшли в Україні. Я щодня отримую такі запитання від колег: ну, то все ж таки, оф-рекорд, скажіть, є вони (в Україні – ред.)? Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх "знищує", - сказав Ігнат.

На запитання, чи вже є стовідсоткова готовність пілотів та обслуговуючого технічного персоналу, Ігнат відповів: "Давайте не будемо перебільшувати, як це робить ворог, про готовність. Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є. Вони озвучили, що готові, що в процесі".

Ігнат нагадав, що крім пілотів потрібна інфраструктура, інженери.

"Заявили наші партнери про те, що готові передати", - зазначив він.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 7 листопада перші винищувачі F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, прибули до навчального центру Румунії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ