Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Інтерпол оголосив у розшук 13 бойовиків ЛНР і ДНР

В результаті ретельної, кропіткої роботи поліції Донеччини, завдяки зібраним по крупицях доказам у міжнародний розшук за базами Інтерполу оголошено 13 особливо небезпечних злочинців, які вчиняли у зоні АТО тяжкі загальнокримінальні злочини та злочини проти миру та безпеки, - відділ комунікації ГУ НП в Донецькій області.

Саме ці особи, які підозрюються у вбивствах, катуваннях, викраденнях та пограбуваннях громадян, причетні також до терористичних угруповань.

У 2015 році поліція Донеччини спрямувала зусилля на якісний збір матеріалів для оголошення злочинців у міжнародний розшук. За ініціативою керівництва ГУ НП в Донецькій області був розроблений дієвий механізм внесення підозрюваних до обліків Інтерполу.

Усього з метою оголошення в міжнародний розшук до Генерального секретаріату Інтерполу були направлені 137 матеріалів. З них 27 - щодо фігурантів відразу кількох кримінальних проваджень, у числі яких - злочини проти миру та безпеки.

- Ми працюємо у тісній взаємодії з представниками правоохоронних органів різних країн. У міжнародний розшук вже оголошено 13 особливо небезпечних осіб, які діяли на окупованій території, нам вдалося довести їх причетність до тяжких злочинів, незважаючи на неможливість доступу поліції до цієї зони. Встановлено, що одночасно усі ці зловмисники з кримінальним досвідом входять або входили до лав бойовиків. Тож терористи та їх пособники, які вчиняють тяжкі правопорушення, можуть не сподіватися сховатися за межами України – ми зробили усе, аби вони не залишилися безкарними, - зазначив начальник Головного управління поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

На цей час за ініціативою поліції Донецької області у міжнародному розшуку перебувають 85 осіб, розшукуваних з метою затримання та екстрадиції, а також встановлення місцеперебування, та 5 громадян, безвісти зниклих на території закордонних країн.

Крім того, протягом року на Донеччині за базами даних Інтерполу перевірено більше 300 осіб та понад 22,5 тисячі транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ