Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ізраїль дозволив постачання Україні озброєння власного виробництва

Ізраїль надав членам НАТО, зокрема Великій Британії, дозвіл на поставку в Україну озброєнь, зокрема систем керування вогнем та електрооптичних комплексів, які містять ізраїльські компоненти.

Про це повідомив почесний консул держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков на своїй фейсбук-сторінці.

Також консул зазначив, що нещодавно Ізраїль погодився профінансувати закупівлю «стратегічних матеріалів» на мільйони доларів для українських військових дій.

"Платіж у розмірі кількох мільйонів доларів було переведено «державі-члену НАТО, яка бере активну участь у постачанні військової техніки в Україну». Ця держава закупила «стратегічні матеріали» та надіслала їх до України", – каже Олег Вишняков.

На його думку, може йтися про розвідувальні безпілотні літальні апарати, які Ізраїль продає іншим країнам. За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень світу, у 1985-2014 роках 60,7% усіх експортованих БПЛА у світі були вироблені в Ізраїлі. Також на світовому ринку озброєння добре відомі різні бойові системи ізраїльського виробництва, включаючи дистанційно керовані модулі, радари й сенсори. Окрім цього, Ізраїль модернізує радянську авіацію та бронетехніку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ