Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Камяні фалоси Помпеї: стіни і вулиці древнього міста усипані пенісами
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Кам'яні фалоси Помпеї: стіни і вулиці древнього міста усипані пенісами

1/3
Той, хто відвідає Помпеї, буде здивований тим, наскільки сучасним виглядає місто. Вулиці, торгові точки та навіть пішохідні переходи знаходяться по всьому місту.

За винятком того, що на відміну від більшості сучасних міст, стіни і вулиці Помпеї усипані кам'яними пенісами. Про це пише видання Atlas Obscura.

Якщо придивитись, то можна помітити, що фалоси знаходяться по всьому місті: ховаються на дорогах, прикрашають стіни і навіть висять над дверима та хлібними печами.

Гіди часто розповідають відвідувачам, що кам'яні пеніси Помпеї є однією з найбільш ранніх відомих форм реклами. Якщо вірити цим історіям, фалоси служать стрілками-вказівниками і якщо ви підете за ними, то опинитеся в одному з численних борделів міста.

Але хоча туристи, які прагнуть дізнатися про горевісну історію міста, заковтують цю легенду і поширюють її по Інтернету, ця версія історії статевого члена, швидше за все, невірна. На думку багатьох вчених, фалоси були символами, а не рекламою для сексу. У деяких теоріях стверджується, що пеніси були насправді знаками удачі або символами, призначеними для захисту від лихого ока, тому їх часто знаходять на будинках, а не просто в борделях. Відомий классицист Мері Берд припускає, що вони просто відображали чоловіче суспільство зі схильністю до еротичного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ