Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Керівник ПВК "Вагнер" повертає прихильність Путіна - ISW

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, схоже, повертає собі прихильність президента Росії Володимира Путіна.
Фото: Коммерсантъ

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Це відбувається внаслідок нездатності російських регулярних збройних сил виконати завдання, які Путін поставив перед ними під час зимового наступу на Донбасі.

За даними аналітиків, “вагнерівці”, схоже, отримують підкріплення, боєприпаси та політичне визнання. 17 квітня джерела, пов'язані з ПВК “Вагнер”, повідомили, що готується до трьох мотострілецьких бригад мобілізованих військовослужбовців для посилення флангів ПВК “Вагнер” у Бахмуті. Пригожин також підтвердив, що російські повітряно-десантні війська (ВДВ) діють поряд із “вагнерівцями”.

Він також повідомив, що ПВК “Вагнер” активно отримує артилерійські снаряди. Це вказує на те, що Пригожин відновив постачання боєприпасів від Міністерства оборони росії. Крім того, Держдума росії розгляне поправки до російського закону про права ветеранів, які передбачають надання статусу ветеранів представникам приватних військових компаній і добровольцям.

“Пригожин регулярно виступав за визнання співробітників "Вагнера" учасниками "спеціальної військової операції" в Україні, і прийняття цього законопроєкту означатиме, що позиція Пригожина у найближчому оточенні Кремля покращилася”, — йдеться в аналітичному звіті.

Водночас, наразі незрозуміло, наскільки Путін довіряє Пригожину, відзначили аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ