Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Президент й міністр оборони привітали морпіхів з професійним святом

В Україні 23 травня відзначають професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ.
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
1/2

З цієї нагоди президент України Володимир Зеленський поїхав на фронт, щоб привітати морських піхотинців із їхнім святом.

"Наші захисники. Фронтова ділянка. Сьогодні я тут, щоб привітати наших воїнів із їхнім Днем морської піхоти ВМС ЗСУ. Слава кожному і кожній, хто захищає Україну!" — написав глава держави.

Президент наголосив, що підготовлені до дій на суші, з моря та з повітря українські морські піхотинці успішно виконують складні завдання, а ворог потужно відчуває міць наших воїнів. Він також вшанував пам'ять тих героїв, які віддали життя заради майбутнього України.

Міністр оборони України Олексій Резніков долучився до привітань для морських піхотинців з професійним святом.

«Воїни трьох стихій — землі, води та неба сьогодні святкують свій день. День ворожого нічного жахіття у беретах кольору штормової хвилі», написав Олексій Резніков.

Він нагадав, що за роки АТО/ООС українські морпіхи щоразу доводили: де встали на позиції вони — там окупантам буде непереливки.

«Початок широкомасштабної війни підрозділи зустріли на передовій, де показали титанічну мужність і нанесли ворогу втрат, які важко описати. І сьогодні продовжують звільняти українську землю від загарбників. Ворогу ж слід дуже сильно задуматись: навіть у такий непростий час ми формуємо нові підрозділи морської піхоти, які неминуче наблизять їх до концерту кобзона.

Гордий тим, що маю друзів серед українських морпіхів, гордий тим, що зразки західного озброєння надходять до них, гордий бути Українцем поруч із ними.

Зі святом, Штормові Берети! Semper Fi!» — прокоментував Резніков.

Нагадаємо, День морської піхоти в Україні щороку відзначають 23 травня.

Цю дату свята військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України започатковано у 2018 році указом президента України №145/2018 Про День морської піхоти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ