Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

КМІС дослідив скільки відсотків українців підтримують удари по рф

90% українців вважають, що необхідно завдавати ударів по території росії. Лише 7% респондентів не підтримують таких дій.

Фото з відкритих джерел

Про це йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Результати опитування свідчать, що 90% українців вважають за необхідне завдавати ударів по території росії.

Водночас є певна відмінність у поглядах, які саме об’єкти потрібно вражати ударами: 38% вважають, що завдавати удари необхідно лише по військових об’єктах і майже стільки ж (39%) говорять про військові об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури.

Крім цього, 13% респондентів вважають що удари мають завдаватися по взагалі всіх об’єктах, в т.ч. по населенню, як це робить сама росія.

Лише 7% респондентів не підтримують завдання ударів по росії.

Візуалізація: КМІС

У всіх регіонах України абсолютна більшість (89-92%) підтримують завдання ударів по території росії.

Візуалізація: КМІС

Також на графіку наведені результати, як ставляться до ударів респонденти залежно від їх готовності до територіальних поступок в обмін на мир. Навіть серед респондентів, які готові до поступок, 79% вважають, що необхідно завдавати удари по території росії.

Візуалізація: КМІС

"Як і з багатьох суспільно важливих питань, зараз українці демонструють консолідовану позицію щодо необхідності завдавати ударів по території росії. Прикметно, що навіть на півдні та сході (де трохи більше як рік тому до вторгнення більша частина респондентів говорили про близьких родичів у росії, а понад 80% добре ставились до «простих росіян») абсолютна більшість підтримує удари по території росії, причому значна частина вважає, що не варто обмежуватись лише військовими об’єктами", — прокоментував результати опитування виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Він також додав, що досить мало респондентів  хотіли б ударів по населенню росії, враховуючи жахіття воєнних злочинів, скоєних тими ж «простими росіянами» в Україні.

Довідка.

Опитування методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) упродовж 14-22 лютого 2023 року. 

На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 2002 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%. За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ