Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Командувач об’єднаних сил зустрівся в Маріуполі з представниками ЄС

Вчора делегація посадових осіб Європейського союзу відвідала район проведення операції Об’єднаних сил.

Під час візиту відбулася зустріч Голови Групи підтримки України, заступниці генерального директора Генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства і розширення Катарини Матернової з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Павлюком та керівництвом органів місцевого самоврядування Донеччини.

Під час зустрічі Командувач об’єднаних сил ознайомив представників ЄС з поточною безпековою ситуацією на сході України.

В свою чергу іноземні гості розповіли про можливості, які дає громадам партнерство з Європейським Союзом та підтвердили готовність підтримати Україну в побудові нової моделі кліматичного управління, в тому числі, шляхом надання фінансової допомоги.

- Для того, аби ми могли вкладати інвестиції у ваш регіон, нам потрібна допомога органів місцевої та обласної влади, - зазначила Катарина Матернова. – Ми раді бачити, що Україна починає говорити про можливості формування власного зеленого курсу і ми готові спряти розвитку новітніх технологій з екологічної безпеки, проте потрібні гарантії безпеки.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк запевнив, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних Сил, повністю контрольована українськими військовими.

– Об’єднані сили стримують агресію противника на Луганщині та Донеччині вздовж лінії зіткнення, котра простягається більш ніж на 400 кілометрів, - сказав Командувач об’єднаних сил. – І, на мою думку, чим краще живуть цивільні люди на цій території, тим більше у нас шансів швидше закінчити війну. І ми зі своєї сторони робимо для цього все можливе.

За результатами зустрічі представники ЄС підтвердили свою незмінну позицію стосовно підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ