Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Конфлікт «Вагнера» і мінвбивства рф доходить до кульмінації

протягом кількох місяців Євген Пригожин піддавав уїдливій критиці керівництво міноборони, але підкорявся владі Путіна
фото РБК-Україна

Керівник групи "Вагнера" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження Володимира Путіна. Ключовою датою стане 1 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у твіттері.

Як наголошується у зведенні, 10 червня 2023 року міноборони Росії вимагало, щоб члени формувань найманців, таких як група "Вагнера", підписували контракти безпосередньо з військовим відомством, що було схвалено президентом Володимиром Путіним по телебаченню 13 червня.

За даними британської розвідки, протягом кількох місяців власник компанії "Вагнер" Євген Пригожин піддавав уїдливій критиці керівництво міноборони, але підкорявся владі Путіна.

Однак, попри коментарі Путіна, 14 червня Пригожин заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. Тому вони не підписуватимуть контракти".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", - зазначають у Міноборони Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ