Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Контрабандисти налагодили на Волині виробництво дронів

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили мотодельтаплан, вісім безпілотних літальних апаратів
фото ДПСУ

На Волині викрили цех контрабандистів, які переправляли у Польщу цигарки за допомогою саморобних літальних апаратів. Про них уже повідомили військових, щоб залучити до виробництва БпЛА на користь ЗСУ.

Про це у фейсбуці повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ.

За даними Волинського прикордонного загону, за допомогою безпілотників група контрабандистів не лише переправляла тютюн через кордон, а й стежила за діями прикордонників.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили мотодельтаплан, вісім безпілотних літальних апаратів типу "літак" і "квадрокоптер".

Також, кажуть прикордонники, знайшли тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фотопастки, за допомогою яких контрабандисти відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії.

Прикордонники додали: на одній з адрес виявили цех з повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували комплектуючі до безпілотників.

"Вилучені безпілотники плануються до передачі підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК, вивчається можливість використання їхніх навичок в протидії ворожим військам", — зазначили у Волинському прикордонному загоні.

Наразі триває досудове розслідування. Спеціалісти досліджують вилучене навігаційне обладнання і літальні апарати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ