Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Кинжалом" неможливо знищити Patriot - речник Повітряних сил

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що зенітно-ракетний комплексу "Patriot" не можливо знищити одним ударом, навіть якщо це ракета "Кинджал".
Система Patriot

Про це він повідомив сьогодні, 17 травня, в етері єдиного телемарафону новин. 

"Результат протиповітряного бою може бути різний. Але вчора ми взагалі сказали: "без коментарів". Не коментуємо брехуна Конашенкова, який уже 8 разів поспіль знищив весь склад нашої авіації. Якби в нас було стільки літаків, скільки вони "знищили", мабуть, ми вже б давно перемогли.  

Я хочу сказати: не переймайтеся за долю "Patriot". З технічної точки зору, "Patriot" – це комплекс, батарея, дивізіон, система, всі по-різному називають і ніхто не може зрозуміти, з чого він складається", - сказав Ігнат.  

Він зазначив, що дивізіон – це командний пункт, у якому стоїть бойова обслуга, відстежує повітряні цілі і отримує інформацію про повітряну обстановку в зоні своєї відповідальності. Таким чином він відпрацьовує по повітряних цілях. Може працювати в ручному, напівавтоматичному й автоматичному режимі. 

За словами речника, саме автоматичний режим роботи "Patriot" дозволяє йому без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було от минулої ночі.

"Автоматика – швидкість прийняття рішень, виявлення цілей і застосування озброєння", - зазначив Юрій Ігнат.

Він додав, що є радар і до 8-ми пускових установок, кожна з яких оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами, які розташовані на відстані, вони забезпечують пуски ракет.

"Ну, знищити систему якимось там "Кинджалом" – ну, це неможливо. Тому все, що там вони (росіяни – ред.) розповідають нехай залишиться в їхньому архіві пропаганди", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ