Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Львів 1934 року на світлинах американської мандрівниці Луїзи Арнер Бойд
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Львів 1934 року на світлинах американської мандрівниці Луїзи Арнер Бойд

Дослідниця Луїза Арнер Бойд подалася в експедицію сучасною Західною Україною та Білоруссю, після участі в Міжнародному конгресі географів у Варшаві.

У жінки надзвичайна біографія: її батьки володіли золотими копальнями у Каліфорнії, втім у 30-річному віці Луїза поїхала в Африку боротися із іспанкою, працювала там медсестрою. Через шість років організувала експедицію в Арктику. Згодом ще одну, під час якої зробила 700 фото та зняла документальний фільм. У 67-річному віці (у 1955-ому році) Луїза здійснила політ на літаку над Північним полюсом, ставши першою жінкою, яка побувала на “краю землі”.

По Галичині у 1934-ому Луїза пересувалася на власному автомобілі “Паккард” у супроводі польських географів, чим викликала немало подиву, особливо проїжджаючи через невеликі містечка. В ході експедиції на Полісся американка зробила близько 700 фотографій, які згодом публікували у США та Польщі.

Фотографії із сучасної території Білорусі були відомі раніше. На світлини із Західної України, зокрема зі Львова, лише минулого року натрапила Тетяна Яцечко-Блаженко на сайті Університету Вісконсин-Мілуокі.

Повна колекція фото американської мандрівниці знаходиться тут.

Проект «Локальна Історія».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ