Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські митники затримали понад 100 кілограмів устриць

Учора ввечері, 20 січня, працівники Львівської митниці ДФС у двох легкових автомобілях виявили приховані від митного контролю понад 100 кг делікатесного товару, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Їх намагались везти  двоє громадян України  з Республіки Польщі  через пункт пропуску «Шегині». Для перетину кордону вони обрали  смугу спрощеного митного контролю «Зелений коридор», чим засвідчили про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження. Однак під час  проведення візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про можливе ввезення таких товарів. Тож під час ретельної перевірки в салоні автомобілів митники знайшли відповідно 39 та 77, 6 кг устриць.

Тож громадяни України порушили  встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто намагався перемістити товар, обмежений до ввезення на митну територію України.

За цим фактом, за ознаками ст. 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, товар вилучено. Справу скеровано до суду, який і визначить покарання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ