Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Волинь

Львів’янин організував канал контрабанди культурних цінностей до ЄС та РФ

Громадянин України, мешканець міста Львова, тривалий час здійснював відправлення предметів контрабанди, а саме предметів культурної цінності за кордон. Про це повідомили 26 листопада Гал-інфо у пресслужбі Держприкордонслужби.
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба

У рамках кримінального провадження співробітники оперативного підрозділу Львівського прикордонного загону спільно зі слідчими Головного управління УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури Львівської області ліквідували канал контрабанди культурних цінностей з України до ЄС та Російської Федерації.

Як встановили правоохоронці, громадянин України, мешканець міста Львова, вже тривалий час здійснював відправлення предметів контрабанди, а саме предметів культурної цінності за кордон.

А здійснював це зловмисник за допомогою міжнародних поштових відправлень, приховуючи товар серед інших речей. Своїх клієнтів останній підшуковував на спеціалізованих сайтах у мережі «Інтернет».

Одну з таких посилок у вересні і вилучили охоронці кордону під час проведення контрольних операції на митному пості у місті Львові.

На даний час винахідливому ділку оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 201 КК України «Контрабанда» та обрано запобіжний захід.

Відповідно до санкції статті, останньому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ