Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мати вбитого лучанина не може добитися покарання третій рік

Волинський апеляційний суд розглянув справу щодо вбивства лучанина Павла Попова. Його матір Олена Попова просить найвищої міри покарання.

"Олександр Гетьман зараз під вартою, йому суд першої інстанції виніс 11 років позбавлення волі. Ще двоє учасників вбивства Дмитро Зубаль і Дмитро

 Косов не з'явилися на суд. Вони просто собі гуляють вулицями, їм байдуже, вони відчувають себе нахабно. Я вже не можу терпіти це, це важка біль втрати, мого сина вибили в 2017 році, а винні досі не покарані.

Ми просимо суд дати Гетьману максимальний строк - 15 років покарання. Інші двоє отримали по 2 роки за хуліганські дії, один із них потрапив під амністію. Ще на перших судах вони були стривожені, а зараз відчувають свою безкарність і зверхньо насміхаються. Вони можуть повторити лихо, чиясь дитина може постраждати. Як мама, прошу суд притягнути до тої відповідальності, яку вони заслужили й дати спокій нашій сім'ї",- наголосила Олена Попова.

Нагадаємо, що вбивство відбулося в серпні 2017 року. Тоді Павло Попов на вулиці Карпенка-Карого біля свого авто зробив чоловікам зауваження, щоб не йшли дорогою. Компанія була у стані алкогольного сп'яніння, побили Павла та ненесли ножові поранення, від чого він помер.

Відповідачі Зубаль та Косов, яких раніше відпустив суд під особисте зобов'язання,  не з'явилися на засідання. Їхні представники не змогли пояснити чому. Як результат -  розгляд справи знову перенесли, цього разу на наступний місць.

Адвокат сім'ї потерпілих Олександр Стасюк прокоментував, що в апеляції справа розглядається рік.

"Я розумію, що карантин, але це не підстава так довго затягувати зі справою. Сторона потерпілих просить найвищу міру покарання для відповідачів згідно з їхніми  їхніми: Гетьману, який наносив удари ножем, - 15 років позбавлення волі, іншим двом по 4 роки, адже, як би вони не вчинили бійку, то не було б вбивства. Вбивство відбулося з обтяжуючими мотивами  - хуліганські дії. Сторона потерпілих вважає, що тільки найвища міра покарання може бути прийнятною",- вважає адвокат Олександр Стасюк.

Коли суд оголосив чергове перенесення справи - мати вбитого Павла Олена Попова зі сльозами вийшла з зали. Каже: окрім справедливості від Феміди чекає на справедливість Божого суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ