Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мера Кривого Рогу знайшли мертвим у власному будинку

Мера Кривого Рогу, Костянтина Павлова, знайшли застреленим у його будинку у селі Вільне. Правоохоронці знайшли тіло чоловіка у калюжі крові, а поряд ㅡ рушницю.
Костянтин Павлов

Про факт знайдене тіло у порозі будинку у Вільному повідомило видання "Перший міський".

Речниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон у коментарі hromadske підтвердила факт смерті міського голови.

"Так, я підтверджую, що це він. Поряд була знайдена рушниця. Наразі на місці тривають слідчі дії. Планується відкриття справи за статтею 115 (умисне вбивство)", — зазначила Крадожон. Усі деталі обіцяють повідомити згодом.

У пресслужбі Нацполіції також підтвердили смерть Павлова.

Як зазначають у повідомленні, розпочато кримінальне провадження.

На місці події перебувають керівник ГУНП в Дніпропетровській області Анатолій Щадило, начальник Криворізького районного управління поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія. Також виїхала слідчо-оперативна група центрального апарату Національної поліції.

Повідомлення до поліції надійшло 15 серпня близько 16:00. За попередньою інформацією, тіло чоловіка із вогнепальним пораненням виявлено на веранді власного будинку.

На місці працюють правоохоронці, триває обстеження домоволодіння, встановлюються свідки події.

Поліція з’ясовує всі обставини.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України.

Що відомо про Костянтина Павлова?

Йому було 48 років. Мав вищу економічну освіту, менеджера організацій та диплом електрослюсара. Працював на криворізьких підприємствах "Кривбасконсалтінг", "Південний ГЗК", Криворізькому суриковому заводі.

З 2005 року Павлов був депутатом від "Партії регіонів". З 2006 до 2012 року працював першим заступником міського голови Кривого Рогу (Юрія Любоненка та Юрія Вілкула). З 2012 року став народним депутатом України 7-го скликання від "Партії регіонів". У 2014 році голосував за диктаторські закони.

На місцевих виборах 2020 балотувався в мери Кривого Рогу від партії "Опозиційна платформа — За життя", не пройшов, поступившись чинному меру Юрію Вілкулу, але згодом останній оголосив що знімає свою кандидатуру через стан здоров'я на користь Павлова.

У другому турі виборів 6 грудня конкурував із кандидатом від "Слуги народу" Дмитром Шевчиком і виграв вибори, набравши 56,97% голосів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ