Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міненерго прокоментувало плани про тарифи на електроенергію

Уряд не має жодних планів щодо збільшення тарифів на електропостачання, оскільки станом на зараз енергосистема України повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду.
НЕК "Енергоатом"

Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, – це атаки ворога.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Глава Міненерго нагадав, що до кінця грудня 2023 року діє положення про покладання спецобов'язків на ринку електроенергії (ПСО) щодо забезпечення населення доступною електроенергією.

«І ми будемо продовжувати дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється», – наголосив Галущенко.

За його словами, енергосистема України повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду, однак один фактор може вплинути на відключення електропостачання.

«Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, – це атаки ворога. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували й минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією», – підкреслив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ