Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони легалізувало медиків-добровольців ПДМШ

Медики Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пироговаповернулися на передову, оскільки Міністерство оборони погодилося офіційно залучити їх до проведення антитерористичної операції. Про це сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна Геннадій Друзенко, співзасновник і керівник ПДМШ ім. Миколи Пирогова.

"У нас є набір хороших новин. Почнемо з урегулювання питання Збройних Сил. Буквально через кілька днів після нашої прес-конференції ми вийшли на найвище військове керівництво, головнокомандувач Збройних Сил Муженко зробив доповідь міністрові оборони Полтораку, де було запропоновано механізм залучення наших медиків, який ми спільно розробили. Доповідь була затверджена міністром оборони, і на сьогодні в нас є документ, який говорить про чіткий алгоритм: як залучаються медики, хто повинен видавати наказ про їхнє залучення в АТО", - сказав Друзенко.

Він висловив надію, що це рішення не будуть саботувати на низовому рівні.

Друзенко додав, що серпнева ротація лікарів-добровольців надала допомогу 658 пацієнтам на Донбасі, в тому числі 63 військовим. З вересня ПДМШ надаватиме медичну допомогу військовим на Маріупольському напрямку - розгорнуто два пункти в 30-й бригаді, один пункт у 56-й бригаді і по одному у Волноваській і Попаснянській лікарнях.

"Також є прохання від військових медиків розширити нашу присутність у лікарні в місті Щастя і місті Станиця Луганська. Якщо ЗСУ будуть виконувати свої зобов'язання, то наступного місяця ми перекриємо і ці два важливі напрямки на самому сході України", - сказав він.

Нагадаємо, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова - волонтерський проект, у рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону АТО. Шпиталь розпочав свою роботу в грудні 2014 року в Кураховому. Сьогодні медики допомагають військовим і цивільним у Луганській області безпосередньо біля лінії фронту. Проект об'єднує медиків, які треновані за стандартами тактичної медицини.

Lb.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ