Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Місія ОБСЄ переглядає свої операції в деяких місцях після обстрілу поблизу Щастя

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ перегляне свою діяльність у зоні проведення АТО, зокрема й з огляду на інцидент, що стався біля міста Щастя, коли представники місії, що чекали на координатора підгрупи з гуманітарних питань Тоні Фріша, потрапили під обстріл. Про це повідомляється в офіційному мікроблозі СММ ОБСЄ в соцмережі Twitter у понеділок.

"У відповідь на інциденти, що сталися останніми днями, зокрема той, що стався поблизу Щастя, СММ переглядає свої моніторингові операції в певних місцях", - сказано у публікації.

"СММ знову заявляє про свою абсолютну потребу у безпечному та захищеному доступі з метою виконання свого мандата", - додали в ОБСЄ.

В ОБСЄ нагадали, що патруль ОБСЄ в неділю потрапив під обстріл під час перетину лінії розмежування біля Щастя у напрямку контрольованої бойовиками території та близько півтори години ховався в окопах на контрольно-пропускному пункті бойовиків, після чого повернувся на базу.

В результаті обстрілу ні члени СММ, ні їхні автомобілі не постраждали.

Як відомо військовослужбовці ЗСУ відкрили вогонь зі зброї, не забороненої Мінськими угодами, у відповідь на обстріл бойовиками в неділю позицій сил АТО в районі Щастя, зокрема із використанням танків та протитанкових гранатометів, про що заявили в СЦКК.

"Ця подія зафіксована представниками місії ОБСЄ з однієї та другої сторони, які на той час перебували біля н. п. Щастя, чекаючи на посла з гуманітарних питань ОБСЄ Фріша. Українська сторона СЦКК розцінює цей випадок як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію ЗСУ", - повідомив прес-центр АТО.

У свою чергу бойовики заявили, що делегація ОБСЄ на чолі з Фрішем потрапила під мінометний обстріл ЗСУ в районі Щастя під час спроби повернутися на територію України. Після цього Фріш повернувся до Луганська, куди прибув днем раніше для оцінки гуманітарної обстановки.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ