Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ми допоможемо Україні з контрнаступом, - Ллойд Остін

Контактна група з оборони України надасть українським захисникам обіцяну підтримку для проведення весняного контрнаступу.
Фото: Укрінформ

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на початку засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» у вівторок у Брюсселі.

«Ця Контактна група чітко заявляє, що ми довгостроково підтримуватимемо боротьбу України за свободу та допоможемо Україні просунутися вперед під час весняного контрнаступу», - сказав він.

Остін зазначив, що країни-учасниці Контактної групи спільно та терміново передадуть Україні обіцяну підтримку.

Міністр оборони США також повідомив, що Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди працюють спільно над наданням Україні основних бойових танків "Леопард".

Міністр оборони України Олексій Резніков, який відбув напередодні до Брюсселя, зазначив, що головними питаннями порядку денного є: захист українського неба, в тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова «танкової коаліції»; формування запасу міцності щодо боєприпасів; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

Очікується, що країни-партнери оголосять про кількість танків для України та терміни їх надання.

Нагадаємо, попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 20 січня на американській військовій базі у Німеччині. Учасники погодилися надати Україні військову техніку на мільярди доларів, включаючи бронетехніку і боєприпаси, необхідні для відсічі військ рф.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ