Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Ми їх пам’ятаємо”: у Львові вшанували пам’ять загиблих Героїв

22 травня у Львівському Будинку офіцерів провели зустріч із родинами Героїв України з Львівщини.
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
1/1

На зустріч у переддень Дня Героїв України запросили 25 родин загиблих Захисників з Львівщини. Захід організував 58-ий Будинок офіцерів за підтримки культурно-просвітницьких, духовних установ.

Зокрема, до організації події долучились представники Театру імені Марії Заньковецької, Львівського оперного театру, солісти оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, виконавці балету цього військового оркестру під керівництвом Ігоря Федака та інші.

Подію відкрили хвилиною мовчання, протягом якої вшанували пам’ять Героїв України, які загинули у російсько-українській війні з 2014 року. Також на початку заходу пролунала молитва “Отче наш” у виконанні квінтету Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла.

Із духовними словами підтримки до присутніх звернувся настоятель Гарнізонного храму отець Тарас Михальчук. 

“Сьогодні я дуже би хотів, щоб ми з вами впевнилися в тому, що все, що ми робимо, все, що зробили наші герої, це має сенс. Тому сьогодні хотілось би, щоб як ніколи ми з вами сповнилися з Божою допомогою чеснот, віри, надії і любові. І найважливіше – любові, яка ніколи не переминає. Нехай наша любов, яку нам дарує Бог, допоможе нам пережити усе і бути сильними”, - зазначив отець Тарас.

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
1/2

“Зродились ми великої години” – гімн Організації українських націоналістів пролунав першим серед інших музичних композицій у залі Будинку офіцерів. Впевнено та гордо текст пісні виголошували усі присутні в залі, підтримуючи виконавців. 

Акапельно, у супроводі гітари чи з елегійним танцем – згодом присутні могли насолодитись особливими виконаннями знайомих пісень. Для них лунали національно-патріотичні, духовні пісні, як-от: “Меч Арея”, “Біля тополі”, “Мальви” та інші. А наймолодший учасник програми - 9-річний волонтер Юрій Напора - виконав пісню Кузьми Скрябіна “Місця щасливих людей”. 

“Ця війна забрала у нас найрідніших – наших дітей, батьків, чоловіків, але той біль, який оселився у момент втрати навіки, він не минає. Однак поруч з тим болем ми відчуваємо велику гордість за наших рідних, але не тому що вони Герої України, а тому що вони виявилися справжніми. Справжніми захисниками, справжніми воїнами, справжніми чоловіками. Ми їх дуже любимо. Наша любов безмежна. А вони довели свою любов  своїм служінням. Тільки людина із великою любов’ю в серці може пожертвувати собою заради своєї родини, землі, Батьківщини. Дякую організаторам сьогоднішньої зустрічі за гідне пошанування наших рідних. Бо лише той народ, який вшановує своїх Героїв, може стати великим»,  – зауважила під час зустрічі Валентина Матвіїв - мати загиблого Героя України Тараса Матвіїва.

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
1/3

Полковник запасу ЗСУ Олександр Поронюк у коментарі для Гал-інфо зазначив, що підготовка до цієї події тривала ще з лютого цього року. Вона була доволі насиченою, проте зрештою все з легкістю вдалось реалізувати завдяки активній залученості представників різних організацій.

“Ми не хотіли зайвого офіціозу, а прагнули більш родинної атмосфери. І тому ось до нас завітали наші друзі з різних установ – представники театрів, у тому числі Львівського оперного, Театру Заньковецької. І у такий спосіб справді в залі панував сімейний затишок. Ми не сумували, а просто вшановували наших Героїв. Ми їх пам’ятали і пам’ятаємо”, – зазначив в коментарі для Гал-інфо полковник запасу ЗСУ Олександр Поронюк. 

Нагадаємо, що сьогодні, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв України. Усіх мешканців та гостей міста, запрошують об 11:00 прийти та вшанувати пам’ять полеглих Героїв України на Марсовому полі та полях почесних поховань № 67 та 76 Личаківського кладовища (вул. Мечникова).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ