Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Буковині налагодили нелегальний експорт спирту

Під час спроби перетину українського кордону детективи БЕБ виявили та вилучили продукцію, орієнтовною вартістю 3 млн грн
фото БЕБ

За матеріалами БЕБ суд виніс вирок службовій особі заводу, яка налагодила нелегальний експорт спирту на Буковині.

Про це у телеграмі повідомляє БЕБ.

Детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області скерували до суду кримінальне провадження щодо купівлі, зберігання та спроби  перевезення через державний кордон України понад 23 тис. літрів спирту. Суд виніс вирок та призначив обвинуваченій покарання у вигляді штрафу 136 000 грн. Вилучена контрафактна продукція буде  знищена.

Під час досудового розслідування детективи встановили, що службова особа підприємства, яке займалось виробництвом хімії для автомобілів, організувала нелегальну схему експорту спирту. Жінка планувала переправити його для продажу у Болгарії.

Аби приховати незаконно придбаний спирт від митного контролю, його розфасували в 5-літрові пляшки та оформили як «зимову рідину для склоомивача», яку нібито виготовив завод, де працювала підозрювана.

Під час спроби перетину українського кордону детективи БЕБ виявили та вилучили продукцію, орієнтовною вартістю 3 млн грн.

Наразі досудове розслідування завершено.

Оперативний супровід 31 Чернівецького прикордонного загону та Чернівецької митниці. Процесуальне керівництво – прокурори Чернівецької обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ