Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Осередок проросійської «тролеферми»: намагався зірвати вибори

Служба безпеки України викрила на Дніпропетровщині мережу адміністраторів інтернет-ресурсів, які входили до масштабної «тролеферми» проросійських провокаторів.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає Громадське.

«Тролями» виявилися жителі Дніпра, Кривого Рогу та Павлограду. Вони були адміністраторами груп у соціальних мережах та розповсюджували в інтернеті антиукраїнські матеріали, які закликали до порушення територіальної цілісності України.

Також вони намагалися вплинути на проведення місцевих виборів. Правоохоронці встановили, що затримані активно листувалися з жителями Росії та окупованих територій Донбасу. Ті давали їм завдання поширювати фейкові матеріали щодо майбутніх виборів та кандидатів. Вони також планували спровокувати масові заворушення в регіоні.

У СБУ встановили, ким є один з координаторів «тролеферми». Це уродженець Дніпропетровської області, який приєднався у травні 2014 року до бойовиків «ДНР».

Кримінальне провадження порушили за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). «Тролям» загрожує від п’яти до десяти років в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ