Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

На Донеччині "помічник" бойовиків добровільно здався поліції

30–річний житель Лиману, який чергував на блокпостах терористів поблизу селища Ямпіль Лиманського району, розповів про свою протизаконну діяльність та виявив бажання співпрацювати з поліцією, - повідомив Слов'янський відділ поліції Донецької області.

Встановлено, що в квітні 2014 року чоловік звернувся до свого знайомого, який перебував в лавах бойовиків, з проханням взяти його на службу.

З початком заворушень на півночі області окупанти почали активно будувати блокпости навколо населених пунктів. Не став винятком і відрізок автодороги між Лиманом та селищем Ямпіль. Саме на цей пост «новобранець» отримав розподіл.

Найманець чергував на блокпостах, де здійснював «фільтрацію» – виявляв проукраїнськи налаштованих громадян, перевіряв автотранспорт та багаж. Особлива увага приділялася громадянам з немісцевою пропискою.

Через деякий час чоловік зрозумів, що платити за роботу йому ніхто не збирається і покинув лави НЗФ.

Відносно екс-бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у бандформуванні підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України. В цьому випадку учасник НЗФ звільняється від покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ