Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Харківщині викрили голову смт на привласненні коштів з ремонту доріг

Співробітники СБУ викрили розкрадання бюджетних коштів під час ремонту автомобільних доріг на території Харківської області.

Оперативники спецслужби встановили, що голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного підприємства систематично привласнювали бюджетні кошти, виділені на поточний та капітальний ремонт місцевих автошляхів. 

Фігуранти провадження вносили до офіційних документів завідомо неправдиві дані щодо обсягів виконаних робіт, а також виду та вартості використаних будівельних матеріалів. Отримані з бюджету безготівкові кошти посадовці незаконно переводили у готівку та привласнювали їх.

За інформацією СБУ, загальна сума нанесеної зловмисниками матеріальної шкоди державі становить близько одного мільйона гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження селищному голові та керівнику комерційної структури повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 191, 366 та 358 Кримінального кодексу України.

Операція з викриття та блокування протиправної діяльності відбувалась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ викрили керівників одного із комунальних підприємств Харкова на системних зловживаннях під час ремонту автомобільних шляхів 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ