Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На кордоні затримали контрабанду оливкової олії

Упродовж останніх вихідних працівники львівської митниці викрили кілька спроб незаконного ввезення в Україну оливкової олії та оливок, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Налагодити «оливковий» бізнес вирішили мешканці Львівщини. Як правило вони перетинали кордон смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор». Розрахунок робили на те, що продукти везуть для власного споживання. Однак під час візуального огляду транспортних  засобів митники запідозрили товари, які обмежені або заборонені до ввезення громадянами на митну територію України.  Так,  один з подорожуючих серед особистих речей перевозив «для власного споживання» 80 літрів оливкової  олії (16 каністр, об’ємом – 5 літрів) вартістю майже 5000  грн. В інших випадках  у громадян виявлено 40 літрів такого ж продукту та майже 60 кг. маринованих оливок. Громадянам нагадали, що згідно ст. 378 Митного кодексу України «Обмеження щодо ввезення громадянами товарів на митну територію України» встановлює, що «…пропуск на митну територію України товарів, що класифікуються в 1 - 24 групах УКТ ЗЕД та ввозяться громадянами для вільного обігу, в будь-яких обсягах не дозволяється...».

Окрім того згідно Постанови КМУ від  21.05.12 р. № 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» визначено, що «...громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, — у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу...»

Так, громадяни порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто ввозили товари, переміщення яких через митний кордон України обмежено законодавством України

За цими фактами  за  ознаками порушення митних правил передбачених статтею 471 Митного кодексу України складено протоколи про порушення митних правил. Товари вилучено, справи скерують до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ