Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На кордоні зі Словаччиною затримали порушника

​Прикордонники Чопського загону завадили незаконним намірам групи правопорушників, які намагалися перетнути державний кордон поза пунктами пропуску.
Фото: ДПСУ

Рух двох підозрілих осіб у напрямку Словаччини було зафіксовано за допомогою фотопастки. На пошуки ймовірних правопорушників одразу вислали додаткові прикордонні наряди від відділу «Великий Березний».

Один із нарядів виявив порушників за кількасот метрів від держрубежу. Чоловіки не реагували на неодноразові вимоги військовослужбовців зупинитися та продовжували бігти у бік кордону. Правоохоронцям довелося здійснити декілька попереджувальних пострілів, однак і це не зупинило втікачів. Під час затримання чоловіки чинили опір правоохоронцям та нанесли тілесні ушкодження прикордоннику зі складу наряду.

Одного з порушників затримали, інший втік у напрямку села Забрідь Ужгородського району. Як встановили прикордонники, обидва чоловіки – громадяни України, жителі прикордонного населеного пункту Великий Березний.

Затриманого доставили у прикордонний підрозділ з метою складання адміністративно-процесуальних документів. Його було притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Також щодо нього було складено документи за ч.1 ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця ДПСУ». Справу буде передано до суду.

Окрім того, у діях осіб вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Особу, яка вдалася до втечі, наразі розшукує поліція. Затриманого правопорушника передали співробітникам Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ